Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nattklubb läggs ned - gym tar över

Friskvårdsföretaget Må Bättre gör en storsatsning och flyttar till betydligt större lokaler i Grand hotells källare. Samtidigt står det klart att nattklubben Solo försvinner.

Framåt september räknar Patrik Holmlund, som driver Må Bättre i både Ludvika och Smedjebacken, med att efter ombyggnad kunna starta verksamheten i den stora källarlokalen vid Storgatan.

– Totalt är det väl nära 2 000 kvadratmeter utrymme där nere, varav en del är tänkt att i samarbete med hotellet bli en stor relaxavdelning med bubbelpool, bastu och så vidare, säger Holmlund.

Må Bättre, med 1 100 medlemmar i Ludvika och 460 i Smedjebacken, behöver större lokaler och nu löses det i Grandhuset.

– Det kommer att bli riktigt bra, säger Patrik Holmlund.

Han räknar med att få till två salar för areobicsträning, som var och en blir ungefär dubbelt så stora som den enda nuvarande på Köpmansgatan.

Ett större spinningrum är också en fördel med flytten, liksom att med relaxavdelningen kunna erbjuda medlemmarna något extra.

– Där kan de få chansen att gotta sig och njuta, säger Patrik Holmlund och tillägger att han anser det vara värt att på det här viset satsa rent ekonomiskt.

– Visst skulle det gå att fortsätta i nuvarande lokal, men det här är framtiden.

Grand Hotell Elektras ägare Bertil och Ulla Köhler är glada över den kombinerade Må Bättre-/relaxsatsningen, som dels ger hotellgästerna en större relaxavdelning, dels ökade möjligheter till gymträning.

– Det här blir ett lyft för hotellet, säger Bertil Köhler.

I nuvarande relax- och gymutrymmen, någon trappa upp i byggnaden, planeras det nu för att bygga 3-4 hotellrum till. För närvarande har hotellet 101 gästrum.

– Vi har haft hotellet sedan 1996 och större tryck efter rum än det är nu har det aldrig tidigare varit. Det märks att det är högkonjunktur i Ludvika.

Bertil Köhler avslöjar att det därför också förs diskussioner med fastighetsägaren Affärsfastigheter i Dalarna om att få till så mycket som 25 nya hotellrum. Det skulle kunna möjliggöras av att hyreslägenheter i Grandhuset görs om till hotellrum.

– Vi är redo att söka bygglov, säger Bertil Köhler.

Robert Östman på Affärsfastigheter vill dock gå lite varsamt fram gällande dessa planer.

– I dagsläget är det inte aktuellt, säger han.

För nattklubben Solo är nu framtiden synnerligare osäker. Detsamma gäller Underbar, som finns i anslutning till Solo.

– Det är oklart vad som ska hända med Solo. Vi söker alternativ för att kunna fortsätta på något sätt någonstans, för det saknas ju annars ett riktigt uteställe för unga i Ludvika, säger Magnus Granberg.

Samtidigt har det varit tufft ekonomiskt att driva verksamheten i nuvarande stora lokaler.

– Mentaliteten när det gäller att gå ut har ändrats genom åren, så med en så stor lokal som nu har det visat sig svårt att fortsätta.

Magnus Granberg menar ändå att visa av deras konceptarrangemang fortfarande lockar gäster, så han utesluter inte en fortsättning i någon form.

Men på juldagen hålls nu sista Soloarrangemanget vid Storgatan och redan 24 november blir det loppis i lokalen, där kuriosa från mängder av år som nattklubb i olika regier ska säljas ut.

– Det finns ganska många roliga saker som säljs på loppisen, från tidigt 1980-tal och så där.

Än är det inte klart om Granberg och Strand fortsätter med Underbar i samma fastighet.

– Det har varit en uppskattad lokal för blandade åldrar. Hur det blir med Underbar beror väl lite på vad hyresvärden vill.

Däremot kan Magnus Granberg redan nu utlova en satsning på ännu en sommar med drift av Hamnkrogen i Smedjebacken.

– Ja, där kör vi vidare. Den verksamheten är lite mer lätthanterad än Solo, men det finns en del vi vill rätta till för att nästa säsong med Hamnkrogen ska bli bättre. Mer lokal mat kan det bli, till exempel.

Nämnas kan att Granbergs och Strands verksamhet i Ludvika och Smedjebacken bedrivs utan fastanställda, men med cirka 40 personer på lönelistan.