Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Näthatet fick prinsessan Sofia att stänga ner Facebook: "Lite som att gå in i en vägg"

Prinsessan Sofia har stängt ner sitt Facebookkonto.
Det berättar hon i en öppen intervju med podcasten "Jakten på likes", enligt Expressen.

Annons

Prinsessan Sofia berättar om det hat hon fick utstå i samband med att hon träffade prins Carl Philip.

– Det var lite som att gå in i en vägg, säger prinsessan Sofia i premiäravsnittet av "Jakten på likes", en podcast som lanserades på onsdagen av Prins Carl Philip och prinsessan Sofias stiftelse.

Podcasten lägger fokus på sociala medier och Prinsen Carl Philip och prinsessan Sofia var premiärgäster.

– Jag kan se en skiftning från innan jag träffade Carl Philip och att det blev offentligt om vår relation och efter det. Under de första åren så skulle jag nog säga att det var en enorm näthatsstorm mot mig som person, säger prinsessan Sofia i podcasten "Jakten på likes.

Prins Carl Philip har också erfarenhet av att utsättas för näthat.

– Man tar ju åt sig och det har ju jag också känt. Jag tänker på till exempel Idrottsgalan när jag höll ett tal och det blev fel. Då fick jag ju enormt mycket kommentarer och ibland hot. Det är svårt att stänga ner, säger prins Carl-Philip, enligt Expressen.

Sofia berättar i podcasten att hon tvingades stänga ner Facebook.

– Jag fick stänga ner det, för det blev för mycket hat som kom till mig. Det är ett sätt som kanske inte fungerar för barn och unga i dag. Så jag ser komplexiteten i det också, säger Sofia i podcasten, enligt Expressen..