Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Näthandlare årets företag

Skistart blev årets företag i Älvdalen.
– Det är ett så fint företag och det är så bra att det finns i Älvdalen, säger Eva Pettersson, vice ordförande i Företagarna Älvdalen.

Tidningen har tidigare berättat om bröderna Johan Rehnström och Henrik Lindh som sedan 2003 driver företaget som växt med mellan 100 och 200 procent om året.

Grunden för verksamheten är att sälja utrustning för längdåkning, från skidor över kläder till vallor och sportdryck via nätet.

Ifjol började man också så smått med utrustning för klättrare, alpinism och fjäll för att jämna ut säsonger.

– I år satsar vi ordentligt på det. Vi har skrivit avtal med fler leverantörer, tagit hem större lager och satsat på marknadsföring, berättar Henrik Lindh.

Hur känns det at ha blivit årets företagare?

– Oj, jag har inte hunnit känna efter så noga än, men visst är jätteroligt.

Förutom ägarna jobbar två anställda i företaget. Det var de som fanns på plats när Företagarna i Älvdalen kom med den fina utmärkelsen och en blombukett.

Ägarna var på jobb på annat håll.

Eva Pettersson strör lovord över Skistart.

– De är jättestora i Norden. Vi hade fyra norrmän här under Vasaloppet som hade idel lovord och som blev glada över att de fanns just här i Älvdalen, berättar hon.

Förutom att företaget jobbar globalt med tyngdpunkt i Norden, så var det kundernas uppskattning, de snabba leveranserna, de högklassiga varorna och det vänliga bemötandet som ledde fram till utmärkelsen enligt juryns motivering.

– Juryn var helt enig och bestod av Företagarna i Älvdalen, Särna och Idre, Företagarna Dalarna och Älvdalens kommuns näringslivskontor, berättar Eva Pettersson.

Skistart kommer att uppmärksammas även i samband med Företagarmässan och galakvällen om en vecka och då kommer även ägarna att finnas på plats.