Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nätbedragare sålde konsertbiljetter

Han påstod att han hade konsertbiljetter till salu och fick totalt närmare 75 000 kronor insatt på sitt konto.
Köparna fick ett tomt kuvert.
Borlängebon åtalas nu för 35 fall av bedrägeri och fyra bedrägeriförsök.

Det var på köp- och säljsajten Blocket som Borlängebon, som snart blir 24 år, lade ut annonser om försäljning av konsertbiljetter.

I början av mars i år påstod sig Borlängebon ha två biljetter till en konsert med bandet One Direction till salu. 25 privatpersoner nappade på erbjudandet, bland annat en kvinna i Hedemora och en i Smedjebacken, och 21 av dem förde över runt 2000 var till Borlängebon, totalt 42 900 kronor.

Köparna fick tomma kuvert tillbaka.

Under månaderna kring årsskiftet 2012-2013 sade sig Borlängebon ha biljetter till konserter med banden Swedish House maffia samt One Direction. 14 personer förde här över pengar till kontot, runt 2000 var, vilket innebar att Borlängebon fick 30 587 kronor. Köparna fick ingenting.

Borlängebon åtalas nu misstänkt för 35 fall av bedrägeri. Han misstänks också för fyra fall av försök till bedrägeri då pengarna i fyra fall stoppades av Posten innan de kom in på den brottsmisstänktes konto.

24-åringen ska, enligt åtalet, ha haft en medhjälpare, men den personen är i nuläget inte åtalad i de aktuella fallen.

Borlängebon har suttit häktad för brotten sedan den 22 mars i år.