Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nästan allt uthyrt trots höga hyror

På fredag börjar inflyttningen i det nya hyreshuset vid Vasagatan-Hantverkaregatan.
– Vi sätter igång på kvällen och för att undvika kaos i hissarna tar vi två lägenheter i timmen, berättar Jan Djos på Morastrand.

Annons

Bygget inleddes 2010 sedan det gamla så kallade "Näsénska huset" rivits. Redan från början stod det klart att det skulle byggas energisnålt och med minimal lyhördhet.

– Man hör knappt någonting inifrån lägenheterna, jag stängde in mig själv i en lägenhet för att kolla. Trots att huset är så nära trafiken hördes inget. Det känns att det är ett kvalitetshus, säger Jan Djos.

När lägenheterna bjöds ut var det många som hajade till inför kostnaderna, 11 000 kronor i månaden för en fyra och 4 600 för en etta ansågs på tok för mycket. Men hyresnivåerna blev tydligen inte för höga, enligt Jan Djos.

– Vi hade 550 personer på visningen i månadsskiftet mars-april. Vi kunde inte drömma att det skulle komma så många. I och med att 41 av 42 lägenheter nu är uthyrda visar det sig att det inte är för dyrt. Det är de här prisnivåerna som gäller i Sverige, säger Jan Djos.

17 av de 41 hyresgästerna kommer från andra orter än Mora.

– Alla är ivriga att få komma in direkt.