Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zetterbergs i Östervåla certifierades av SSAB – utnämndes som Hardox In My Body-medlem

SSAB utsåg den 11 november Östervålaföretaget Zetterbergs till Sveriges första lastbilspåbyggare som Hardox In My Body-medlem.

Annons

Lars Erdfält, Zetterbergs vd.

– Det känns som ett naturligt steg att vårt samarbete lett fram till ställningstagandet för ett medlemskap i Hardox In My Body. Att vi nu är Sveriges första lastbilspåbyggare som godkänts för Hardox In My Body känns naturligtvis extra roligt, säger Lars Erfäldt, vd på Zetterbergs.

LÄS OCKSÅ: Zetterbergs nyanställer åtta

Det är en kvalitetsstämpel som dock inte får några omedelbara effekter för företaget.

– Nej, det får det inte. Men vi kommer att marknadsföra att det är Hardox i botten och jag räknar med att det kommer hjälpa oss så att vi kan öka tillväxten och omsättningen, säger Lars Erfäldt.

Zetterbergs tillverkar årligen cirka 450 påbyggnader till lastbilar. Zetterbergs dumper ZD4 är företagets första produkt som ingår i den här certifieringen.

ZD4 togs fram i samarbete med en extern industridesigner och SSAB har stöttat med hållfasthetsberäkningar och erfarenhetssupport.

LÄS OCKSÅ: Egen uppfinning säkrar jobben

Zetterbergs, som i dag har 107 anställda, har haft ett bra 2016. I våras tecknade företaget exempelvis ett avtal med Heil Farid om att sälja deras kompletta sopbilsprogram. Företaget omsatte i fjol 127 miljoner kronor och målet att öka omsättningen i år kommer att infrias.

–Ja, vi klarar att öka omsättningen enligt våra planer, säger Lars Erfäldt.

LÄS OCKSÅ: Byggde eget värmeverk

Nu har SA:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare –och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera SA:s nyaapp här.

Mer läsning

Annons