Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yllefabriken har sålts: "Det finns massor av potential i Sågmyra"

Den 2 maj var första dagen som den gamla yllefabriken i Sågmyra och företaget SHFAB Sågmyra AB kunde byta ägare.
Samma dag blev det klart att företaget har överlåtits.
Ny ägare blir Heineman Kraft AB, som det tidigare har spekulerats kring.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Köparen av yllefabriken i Sågmyra: "Jag vill återskapa en attraktiv handelsplats"

Han kan bli ny ägare till gamla yllefabriken: ”Sågmyra ska blomma upp som handelsplats igen”

Sedan augusti 2015 har SHFAB Sågmyra AB:s lokaler vid den gamla yllefabriken i Sågmyra varit till salu. Anledningen till försäljningen är att moderföretaget Stig Hedlund Fastighetsförvaltning ska fokusera på sin verksamhet i Göteborg.

Nu har företaget överlåtits. Ny ägare av bolaget är Heineman Kraft AB.

– Vi har förstått, i våra diskussioner med den nye ägaren, att det finns en riktigt bra målsättning och vision med förvärvet av bolaget och dess framtid i Sågmyra, skriver Claes Salomonsson, från Stig Hedlunds fastighetsförvaltning AB, i ett pressmeddelande som skickades ut på tisdagen.

Mikael Heineman, ny ägare till den gamla yllefabriken i Sågmyra.

Han påpekar vidare att den nya ägaren sedan några år är verksam i Sågmyra.

– Och har investerat stort i den gamla intressanta kultur- och industrihistoriska miljön, som Axel Ludvig Tidstrand en gång startade i Sågmyra i början av 1900-talet.

– Den nye ägaren har, vad vi förstått, sedan lång tid dessutom väldigt bra relationer med både Falu kommun och länsstyrelsen i Dalarna, vilket vi tror och hoppas, innebär att i alla de förekommande tvisterna om bland annat dammanläggningen i fabriksbyggnaden, i en snar framtid får en slutlig lösning och att ni som bor och bedriver verksamhet i Sågmyra äntligen kan få bli "vinnare" i samband med ägarövergången, säger Claes Salomonsson.

Han hoppas även att ägarövergången kommer att innebära att den efterlängtade översiktsplanen för Sågmyra nu kan komma till skott.

– Förhoppningsvis kommer ägarövergången att innebära att Falu kommun, med dess företrädare inom både politiken och näringslivet, nu infriar sina löften om att påbörja den översiktsplan för Sågmyra, som utlovats sedan vi annonserade ut att fastighetsbeståndet var till försäljning, säger Claes Salomonsson.

Han vill även passa på att tacka för den långa tid av samarbete i olika verksamheter, processer med mera.

– Vår uppfattning är att det finns massor med potential i Sågmyra! Jag och styrelsen för Stig Hedlund Fastighetsförvaltning AB önskar er lycka till i framtiden med den nya ägaren av bolaget, säger Claes Salomonsson.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons