Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Swe Dala Tak toppade "Tillväxtligan" 2016

Swe Dala Tak, från Smedjebacken, toppade 2016 års "Tillväxtliga" över de tio företag i länet som växer mestsom Almi presenterade i veckan.

Annons

Med på listan finns företag från Borlänge, Gagnef,Hedemora, Ludvika, Rättvik och Smedjebacken, det senare alltså där det vinnande företaget är baserat.

– Vi vill visa vilka fina företag som finns här i Dalarna och låta dem bli en inspiration för andra som är intresserade av att göra en liknande resa. Det går bra att växa företag här, det finns en god jordmån för det, säger Hans Astorin, i ett pressmeddelande.

– På Almi jobbar vi med att utveckla. Det är därför vi tycker att det är roligt att lyfta fram framgångsrika företag som utvecklas bra och växer. Tillväxtligan blir också som en koll av tempen på näringslivet iDalarna, fortsätter han.

HenrikCamitz, vd på Swe Dala Bygg från Smedjebacken, tog  förstaplatsen på

Henrik Camitz, vd på Swe Dala Tak, han säger att han inte kunnat förutspå att de skulle växa så mycket som de gjort.

– Jag startade företaget utan att kunna något omtak, vi var bra på att sälja. Det är viktigt att ha bra personal, och det har jag, betonar Henrik Camitz.

Swe Dala Tak omsätter i dag 50 miljoner kronor.

Tvåa i "Tillväxtligan" slutade Kbtstugan i Dalarna AB, som drivs av Nina Ashraf Babacan. Företaget arbetar främst med ungdomar med psykosocial problematik och kvinnor som är utsatta för hedersrelaterat våld och i behov av skydd.

Mer läsning

Annons