Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siljans Charks vd avgår – han tar över posten

Den 28 november tillträder Andreas Strandroth som ny vd för SIljans chark. Nuvarande vd Thomas Perkiö lämnar posten av hälsoskäl.

Annons

Andreas Strandroth, tillträdande vd och Jonas Estéen,styrelseordförande Siljans Chark.

På torsdagen offentliggjordes att Siljans Charks vd – Thomas Perkiö – väljer att lämna sin post på grund av hälsoskäl.

Redo att ta över står dock Andreas Strandroth, som i och med detta lämnar sin tidigare tjänst som platschef på HKScans anläggning i Linköping. Bakom sig har han inte mindre än 25 år i livsmedelsbranschen.

– Det känns givetvis tråkigt för mig att Thomas lämnar sin position. Jag är samtidigt mycket nöjd med den rekrytering vi gjort. Andreas Strandroth är en duktig verksamhetsutvecklare och företagsledare. Med sin breda erfarenhet, bra teamledaregenskaper och starka drivkraft är jag övertygad att han kommer lyckas mycket bra med att driva företaget framåt på ett gynnsamt sätt, säger Jonas Estéen, styrelseordförande i Siljans Chark, i ett pressmeddelande.

Läs också: Siljans chark storsatsar på griskött – bryter negativ trend för bönderna: "Det har fått upp oss på banan igen"

Även Thomas Perkiö lovordar sin efterträdare.

– Siljans Chark är ett fantastiskt fint företag med kompetenta medarbetare och bra affärsrelationer till både kunder och djurleverantörer. Nu när jag tagit mitt beslut att avgå, för att jobba i en mindre operativ roll vilket ger mig bättre förutsättningar för ett lugnare tempo, känns det mycket bra att lämna vidare till Andreas som jag har stort förtroende för, säger han.

Andreas Strandroth själv ser fram emot utmaningen.

– Siljans Chark har många viktiga styrkor som jag kommer fortsätta att, tillsammans med övriga medarbetare, förvalta och utveckla på ett positivt sätt, säger han.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons