Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordtillväxt för Morakniv: "Ser väldigt positivt på framtiden"

I dag offentliggjorde Morakniv de ekonomiska resultaten för 2016. Förra året ökade omsättningen med 20 procent.

Annons

Moraknivs vd Henk Noback ser ljust på framtiden för företaget.

2015 hade Morakniv en omsättning på 125 miljoner, en siffra som 2016 ökade till 150 miljoner, vilket innebär en tillväxt på 20 procent. Under samma period ökade rörelseresultatet från sju miljoner kronor till 17 miljoner.

Läs också: Minister imponerad av Moraknivs personalpolitik

Antalet tillverkade knivar har ökat med 14 procent, och under förra året levererade man 3,5 miljoner knivar. Enligt ett pressmeddelande från Morakniv beror den positiva utvecklingen framför allt på stora satsningar på export och internationell närvaro. Men man framhåller också vikten av produktionen i Mora.

– Vi ser väldigt positivt på framtiden och tar 2016 som starkt kvitto på att vi är på rätt väg. Inte bara på att vi växer, utan att vi också skapar bra resultat. Det ger oss fantastiska möjligheter att satsa ännu mer framöver, för ännu bättre tillväxt. Självklart ligger ett fortsatt fokus på export och på att utveckla nya produkter. Samtidigt är vi noga med att värna om vår lokala förankring, då den verkliga nyckeln till framgång ligger i vår produktion här på hemmaplan i Mora. Det är ett oslagbart framgångskoncept som visar att engagerad personal, ett starkt varumärke och en kostnadseffektiv produktion kan ta oss ut i hela världen, säger Henk Noback, vd på Morakniv, i pressmeddelandet.

Läs också: Sollerö IF tilldelas stipendium från Morakniv – "Insatser som sträcker sig långt utöver det vanliga"

Mer läsning

Annons