Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OS-guldmedaljör och Renbiten Dalastipendiater – "Vi ser spännande framtidsmöjligheter"

Jenny Rissveds, cyklist och OS-guldmedaljör, och Peter och Helena Andersson, som driver företaget Renbiten AB i Idre, har av Sparbanksstiftelsen Dalarna utsetts till årets Dalastipendiater.

Annons

Daladagen i Falun fokuserade på entreprenörskap och den framåtanda som finns i länet.

Offensiv drivkraft kännetecknar även de som prisades med Dalastipendiet 2017, där Renbiten AB och Jenny Rissveds får 75 000 kronor vardera.

– I år kändes det riktigt roligt att kunna presentera två spännande och starka stipendiater som på olika sätt bidrar till att öka intresset och attraktionskraften för Dalarna, säger Jan Eivinson, ordförande iSparbanksstiftelsen Dalarna, i ett pressmeddelande.

Mottagare av Dalastipendiet 2017 som ges ut av Sparbanksstiftelsen Dalarna, här representerad av dess ordförande Jan Eivinson: Peter och Helena Andersson, ägare av Renbiten AB samt OS-guldmedaljören Jenny Rissveds. Stipendierna delades ut i samband med Daladagen som nyligen arrangerades i Falun

Renbiten AB drivs av Helena och Peter Andersson, två av fyra personer som också driver Idre sameby. Renbiten, som har en omsättning på 3,5 miljoner kronor, kombinerar renskötsel med egen förädling och butiksförsäljning av renkött samt café och samiska upplevelser.

– Vi blev så glada när Sparbanksstiftelsen ringde och berättade att vi fåttstipendiet. Pengarna kommer också väl till pass eftersom vi just nu planeraratt utveckla verksamheten med en större förädlingslokal. Vi ser spännande framtidsmöjligheter eftersom intresset är stort för de tjänster vi erbjuder,säger Helena Andersson, i pressmeddelandet.

Jenny Rissveds, cyklist från Falun, tog OS-guld i Rio 2016.

– För mig känns det hedrande att ha fått det här stipendiet eftersom det finns många personer i Dalarna som gör prestationer och arbetsinsatser som betyder mycket för länet, säger Jenny Rissveds.

Stipendiaterna hyllades i samband med Daladagen.

Mer läsning

Annons