Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LEAX tar ny koncernchef från Scania

LEAX Gropus nya koncernchef Henrik Fagrenius har ett förflutet hos storkunden Scania.

Annons

Henrik Fagrenius tar över som koncernchef i Leax Group efter Roger Berggren

LEAX koncernchef Roger Berggren, som lett bolaget till en omsättning från 45 miljoner till 1.5 miljarder kronor under 18 år lämnar nu över jobbet som koncerncef till Leax vice vd Henrik Fagrenius.

Läs också: "Jag har gjort det jag kan för vår tillväxt".

– LEAXär nu en global aktör, men en relativt färsk sådan. För att stärka vår globalamarknadsposition behöver vi gå in i en ny fas som vi kallar LEAX 3.0. Det är egen design,egen produktutveckling och nya samarbeten. Jag är inte rätt person att leda LEAX dit, att vara entreprenör är också att veta sina begränsningar. Jag har gjort det jag kan för vår tillväxt och är mycket glad och stolt över det vi gjort tillsammans med våra kunder., säger Roger Berggren.

Roger Berggren går in i koncernens styrelse,med vissa projektuppdrag, från och med 31 december 2016.

Fagrenius som har ett förflutet i Scania liksom hela Leaxfabriken i Falun som blev en del av Leax när Scania valde att flytta tillbaka till Södertälje.

Henrik Fagrenius, var tidigare Senior Vice President i Scania och ansvarig för region Afrika, Asien och Oceanien, och gick över till Leax 1 januari 2016.

Henrik Fagrenius tar steget från vice koncernchef till koncernchef 1 januari 2017 och har format basen för LEAX 3.0 tillsammans med Roger Berggren med målet att bli en global tillverkare nmed fenm miljarder i omsättnuing 2025.

Fakta LEAX 3.0

LEAX 1.0 är bolagets första år,1982-1997, med en fabrik, och 45 miljoner i omsättning 1997. Under ledning av Lennart Berggren, Rogers far.

LEAX 2.0: 1998-2016. Roger Berggren lederbolaget till en global aktör med 11 fabriker i sju länder, 1.5 miljarder i omsättning och 1500 anställda.

LEAX 3.0: 2017-2025. Bolagets mål är att växa till en strategisk, global partner. Målet är över 15 fabriker i Europa, Amerika, Asien. Omsättningen är 5 miljarder kronor

Mer läsning

Annons