Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lånar 9,2 miljarder för att finansiera ABB-projekt

Indiska kraftnätsbolaget Power Grid lånar 9,2 miljarder av Asiatiska utvecklingsbanken för att finansiera ABB-Bhelkonsortiets ultrahögspända likströmsprojekt i Indien.

Annons

I somras korade ABB -Bhelskonsortiet som kommande vinnare då de lämnat det ekonomiskt tekniskt bästa anbudet på UHVDC-länken Raigarh-Pugalur på 6000 megawatt.

ABB:s kund lånar 9,2 miljarder för att finansiera ABB-projekt

Ett projekt som är värt 5,5 miljarder kronor för ABB Ludvika och ABB-enheterna i Indien.

Att det dröjer lång tid i Indien från de första signalerna om en kommande jätteaffär tills kontraktsskrivande är mer regel än undantag. Så var det i ABB-Bhelkonsortiet 2011 vann 900 miljoner dollars ordern i det pågående UHVDC-projektet North-East Agra.

Power Grid Corporation of India söker nu 1000 miljoner US-dollar i lån av Asiatiska utvecklingsbanken avslöjade Shri Piyush Goyal, minister för kraft, kol, och förnyelsebar energi i en skriftlig fråga i parlamentet om vad som ska investeras i kraftöverföring de kommande tre fyra åren.

Utöver kraftlänken där ABB-Bhels vänts få order i Raigarh-Pugalur så ingår i finansiering vad som kan bli ett av världens största HVDC-lightprojekt, Pugalur- Trichur på 2000 megawatt med VSC-tekniken samt två ultrahögspända växelströmsprojekt Ajmer – Bikaner och Bikaner - Moga med en mycket stor transformatorinstallation på 3000 megavoltampere i Bikaner.

Mer läsning

Annons