Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HSB vill inte säga om de ska lägga bud på Bojsenburg

HSB Dalarna är mycket nöjda över fastighetsaffären i Falun 2013 och är övertygade om att hyresgästerna i Falun är lika nöjda men vill inte kommentera om de ska lägga bud på Bojsenburg.

Annons

2013 sålde Kopparstaden sålde 434 lägenheter i sex fastigheter i Falun till HSB Dalarna för 224 miljoner.

Dalecarlia Fastigheter AB, ett dotterbolag till HSB Dalarna segrade i en anbudstävlan som gav bud från elva intressenter. Fyra valdes ut till en andra budrunda, men en hoppade av.

Tre bolag tog del av företagsbesiktning, eller due diligence, som är en arbetsprocess och metod för att samla in och analysera information om ett företag inför ett företagsförvärv.

Det fanns möjligheter att ge bud på delar av beståndet men alla i andra budrundan var intresserade av hela beståndet.

Samtliga av de fyra i andra budrundan levde upp till kriteriet ”långsiktig och seriös ägare” och det var högsta budet som vann.

I bokslutet för Dalecarlia Fastigheter skrev HSB sedan att bolagets strategi är att växa genom förvärv av bostadsfastigheter i orterna Borlänge, Falun och Leksand. Därefter har HSB-bolaget avyttrat en fastighet i Orsa.

Läs även: Här säljer Kopparstaden 454 lägenheter – "Har över 18 000 i vår bostadskö"

Men HSB Dalarnas vd Maria Engholm vill inte kommentera om HSB ska vara med i anbudsgivningen på Kopparstadens nya försäljning i Bojsenburg men hon berömmer Kopparstaden för den tidigare affären.

– Affären var väldigt lyckad. Vi och Kopparstaden hade fokus på hyresgästerna som sattes i centrum. Tommy Bäck som är vd i Dalecarlia Fastigheter har därefter gjort ett fantastiskt jobb.

– Ekonomiskt var köpet också en bra affär för HSBs medlemmar, säger Maria Engholm som konstaterar att det idag blir svårare för en köpare av Bojsenburg att få till en lika lyckad affär:

– Värdet och priset på fastigheter har stigit en hel del sedan vi köpte delar av Herrhagen och Tallbacken av Kopparstaden.

Dalecarlia har idag 1125 lägenheter i åtta hyreshus i Falun, 14 i Borlänge och ett i Leksand.

Läs även: Hyresgästföreningen: "Bojsenburgs hyresgäster behöver inte känna oro"

Mer läsning

Annons