Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjebeskedet: Bättre än väntat för SSAB – aktien rusar

Enligt SSAB:s delårsrapport uppgick rörelseresultatet första kvartalet 2017 till 702 miljoner kronor. Aktien steg på fredagsmorgonen med omkring tio procent efter att rapporten släpptes.

Annons

SSAB:s försäljning uppgick under perioden till 15 739 miljoner kronor och resultatet före skatt landade på 449 miljoner kronor för det första kvartalet, vilket enligt Omni är betydligt bättre än det resultat på 32 miljoner kronor som analytikerna hade räknat med.

Läs också (Plus): SSAB:s Kimmo Väkiparta om sitt första tunga år i Borlänge - "Vi kommer att växa på glödgad kallvalsad plåt"

SSAB i Borlänge. Arkivbild.

SSAB skriver i ett pressmeddelande att resultatet innebär en kraftig förbättring både jämfört med föregående kvartal och motsvarande period i fjol. Förbättringen beror framför allt på att det har gått bra för den europeiska verksamheten SSAB Europe, där leveranserna steg med genom ökade leverander och priser och en hög produktionsnivå.

Läs också: SSAB-chefen ser positivt på framtiden – "det rullar på bra i Borlänge"

Även SSAB Special Steels förbättrade resultatet trots haveriet i Oxelösund i slutet av 2016, som gjorde att valsverket stod stilla under fem veckor i början av året.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons