Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förnyelsebar el till pizzafabriken

Orkla Foods Sverige går över till förnyelsebar el och minskar klimatpåverkan med tjugo procent, nu körs pizzafabiken i Vansbro på vattenkraft från två vattenkraftverk i Norge – Sønnå och Borregaard.

Annons

Orkla Foods elva anläggningar i Sverige från Vansbro i norr till Simrishamn i söder får nu el från förnyelsebara källor.

– Om vi ska klara våra globala miljömål har vi alla en skyldighet att bidra och som ett av Sveriges mest framgångsrika livsmedelsföretag vill vi ta ansvar. Att vi nu går över till förnyelsebar el på alla anläggningar är ett av flera goda initiativ för att minska vår klimatpåverkan, säger Agneta Påander, direktör på Orkla Foods Sverige.

Övergången till förnyelsebar elenergi innebär att Orkla Foods Sverige minskar sin klimatpåverkan med cirka 20 procent. Den största delen köps med ursprungsgarantier från Orklas två egna vattenkraftverk i Norge – Sønnå och Borregaard.

En annan nyhet från Orkla Foods i Vansbro är att Sveriges största pizzafabrik nu börjat tillverka fryst pizza bakad på surdeg, Grandiosa Surdegspizza med tre olika smaker, spansk chorizo, lufttorkad serranoskinka samt pesto och parmesan.

Den enda frysta pizzan på surdeg enligt Orkla.

Orkla Foods Sverige elva fabriker tillverkar kända varumärken som bland annat Abba, Kalles, Felix, BOB, Frödinge, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, JOKK, Den Gamle Fabrik, och Paulúns.

Mer läsning

Annons