Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

När LIF nobbadeblev Tingsryd valet

Det blev 23 matcher i Leksand förra säsongen innan huvudvärken satte stopp för vidare spel.
Nu är han tillbaka i allsvenskan – i Tingsryd – efter att ett tag varit klar för Örebro.
– Det är kul att få komma till Tingsryd och spela mycket, säger backen Tommy Enström.

I går var 26-åringen tillbaka i Leksand.

– Det kändes väl inte så speciellt men det var inte roligt att förlora. Vi spelade bra i första och i sista perioden. Det var under tio minuter i den andra perioden som vi gav dem några enkla mål. Jag tycker inte ens att de jobbade sig till målen.

Tommy Enström försvann ur Leksands uppställning efter en match mot Almtuna den 18 november förra året. Inte orsakat av någon smäll mot huvudet då. Huvudvärken hade han dragits med redan från säsongsstarten och till slut sade kroppen ifrån. Året innan hade han däremot hafte en hjärnskakning och det kan ha varit sviterna från den som spökade andra säsongen i Leksand. Under den spelade han 50 matcher för Leksand.

– Nu känns det jättebra och jag har inga problem. Hade jag det skulle jag inte spela.

Hur var det med Örebro då?

– Det var tanken från början. Men jag kände att allt var lite för tidigt, så jag avbröt och tog vilan under sommaren och var hemma med familjen och vänner. Sedan tränade jag lugnt och fint.

Tingsryd sparkade en kanadensare och på så sätt kom den Modofotsrade backen in i laget på ettårskontrakt.

– Det är jättekul att få spela, även om vi startat trögt med tre förluster. Jag tycker ändå att vi spelar bra delvis i matcherna men vi dippar lite grann i vissa perioder.

Vad tror du om Leksand den här säsongen?

– Det är svårt att säga. Det är en jämn serie som blir tuff för alla. Jag tror att Djurgården är bra, och Örebro.