Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"När jag presenterade det var hon inte närvarande"

Leif Nilsson tar lätt på kritiken från Lotta Gunnarsson.
– När jag presenterade det här i kommunstyrelsen var hon inte närvarande, säger han.

Kommunalråd Nilsson konstaterar krasst att kommunstyrelsen har ett övervakningsansvar och när en nämnd, i det här fallet omsorgsnämnden, inte klarar att hålla budget krävs det åtgärder.

– Och att det skulle vara fel att nämnden tog beslutet per telefon stämmer inte. Det finns ingen lag som säger det, så det är ett grundlöst påstående.

Han uppmanar Lotta Gunnarsson att som oppositionsråd, med 20 procents tjänst, vara mer aktiv.

– Hon har ju tid att sätta sig in i frågor och har samma tillgång till tjänstemännen som vi i S har.

Leif Nilsson tillägger:

– Hade Lotta Gunnarsson haft något förslag att komma med hade jag väl lyssnat på det. Men hon är ju bara tyst. Jag tror hon har varit uppe för att säga något en gång i fullmäktige. Hon borde kanske profilera sig lite mer.

Han har däremot läst en del uttalanden av henne i tidningen.

– Jo, hon kommunicerar ju via media och det är väl i och för sig okej. Jag har själv inga problem med att vara öppen i media.

Under torsdag och fredag befinner sig Leif Nilsson på Färna herrgård, Skinnskattebergs kommun, för att tillsammans med ordförande och vice ordförande i de olika nämnderna (alla från S) samt kommunens chefstjänstemän genomföra basdagar, vilket sker fyra gånger om året.

Även det är Lotta Gunnarsson kritisk till, vilket även förra oppositionsrådet Jan Tholerus (C) gett uttryck för. Det de riktar in sig på är att de dels inte får närvara på basdagarna, dels att skattebetalarna får bekosta det hela.

– Vi har inte fått något svar varför skattebetalarna ska behöva betala för basdagarna. De borde betalas av Socialdemokraterna, säger Lotta Gunnarsson.

Men Leif Nilsson skakar av sig även det.

– Att oppositionen inte får vara med beror på att det här inte är något forum, inte något fullmäktige. De här dagarna har vi för att genomföra det som redan är beslutat. Det handlar om att få ihop den politiska styrningen med hur tjänstemännen jobbar, så att vi inte drar åt olika håll.

Vad säger du om Lotta Gunnarssons påstående att det är du som styr kommunen?

– Vi är i alla fall 22 här (i Färna), så jag tror inte att jag är så ensam. Men jag gör så gott jag kan.