Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

När äldre är i vägen

Hur ser det egentligen ut i samhället när det gäller vår syn på gamla och funktionshindrade? Finns det plats för dem eller ska de sitta på undantag?

Hur skulle det kännas om du som är van vid att få sitta på samma ställe, dricka kaffe med goda grannar och vänner och få en pratstund, om du plötsligt knuffas hit och dit utan förklaring och dialog? Vare sig rehabpersonalen, restaurangägare eller fastighetsbolag har tagit kontakt.

Det ordnas till slut ett möte där de äldre blir lovade att få sitta kvar som de alltid har gjort. Men så sker en kovändning strax efter mötet och nu förpassas det till en undanskymd plats som inte alla kan ta sig till. Till saken hör att de äldre även är hyresgäster och platsen de satt på sades vara en offentlig plats.

Det pratas om ett tolerant samhälle men i detta fallet lyser det med sin frånvaro. Naturligtvis är detta både ledsamt och kränkande för de äldre. Vi som jobbar med dessa underbara personer har haft tuffa dagar med att trösta. De som anser att de äldre är i vägen, sover de gott om nätterna?

Vi som ser, hör och bryr oss

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare