Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Nakufisar" på bild

Yttermalungs bygdegårdsförening satsar på en nakenalmanacka, "Nakufis Kalendern" för att driva bygdegården.
– Vi måste hitta på något för att få bättre ekonomi, säger ordförande Monica Martinsson.

Annons

"Nakenfoton" på lokala kändisar ska förhoppningsvis kunna bli vägen till en bättre ekonomi för bygdegården.

– Först och främst måste vi ha in pengar till driften, men vi drömmer också om att kunna reparera och kanske bygga ut serveringen. Bygdegården behövs för lokala arrangemang och privata fester, säger Monica.

Det är hon, tillsammans med fotograferna Mimmi Boström och Jan Robertsson, som arbetat fram den nya bildkalendern.

Den ges ut enbart för välgörande ändamål. 40 kronor av priset 175 kr går till Cancerfonden (20 till bröstcancer och 20 till prostatacancer) och resten av förtjänsten går till byns bygdegård.

På bilderna i kalendern är det lokala kändisar som visar upp sig i "bara skinnet".

– De visar mycket hud på fina foton. Men det finns definitivt inget som någon behöver ta anstöt av, säger Monica.

De lokala kändisar som finns med i premiärkalendern är en styrka ur brandkåren, Bengt Gunnarsson, Karin Myhr, Per Bäckman, Elvan Olsson, Astor Eriksson, Täpp Lars Arnesson, Irja Sohlin, Håkan Olsén, älgjaktskompisar, Vivi Tällberg samt Vild-Hasse, den sistnämnde iförd endast en räv.

– Vi har jobbat med kalendern sedan idén kläcktes förra hösten. Det har inte varit några problem att få våra kändisar att ställa upp, de tycker att de gör det för en god sak.

– Vi har faktiskt redan klart med nya kändisar till en hel almanacka för 2014 också och en bit in på 2015, säger Monica Martinsson.

– Alla ställer upp gratis. Enda gaget som de får är en egen almanacka.

Att man samtidigt ger ett bidrag till cancerfonden förklarar Monica så här:

– De flesta känner någon som drabbats av denna sjukdom. Cancer drabbar inte bara de som blir sjuka, utan även dem som står nära de drabbade. Det känns väldigt angeläget att vi kan bidra till cancerforskningen, som visserligen går framåt men som ständigt behöver mer pengar till ny forskning.

Förhoppningsvis tycker köparna också att de gör en dubbelt värdefull insats genom att stödja både bygdegården i Yttermalung och cancerfonden.

Mer information om Yttermalung finns på byns egen hemsida: www.yttermalung.com