Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nadal kvar på grustronen

Annons

Världsettan Roger Federer är tillbaka på ruta ett i jakten på en äkta Grand slam. Spanjoren Rafael Nadal vann för andra året i rad finalen mot schweizaren och tog sin tredje raka titel i Franska mästerskapen i tennis.

21-årige Nadal har aldrig förlorat på gruset i Paris. Han var aldrig riktigt hotad i årets final heller även om Federer tog hem andra set och såg ut att vara på gång. Konditionsfantomen från Mallorca matade bara på med sitt outtröttliga baslinjespel och vann med 6_3, 4_6, 6_3, 6_4.

Den stora skillnaden spelarna emellan var effektiviteten. När världstvåan Rafael Nadal bröt Federers serve till 4_3 på sin första breakboll i första set hade schweizaren redan bränt sju egna genombrottsförsök. Federer hade som vanligt svårt att få hål på det spanska försvaret, lyckades bryta Nadal först på tolfte försöket. Nadal tvingade konsekvent sin motståndare långt ut på backhandsidan, Federers enda lilla svaghet.

Roger Federer jagade en äkta Grand slam, seger i de fyra största turneringarna samma år, och kunde med en seger i Paris bli den tredje spelaren i historien att hålla titeln i samtliga Grand slam-turneringar. Nu får han börja om och sikta in sig på sin favoritturnering Wimbledon i stället med start den 25 juni.

TT

Mer läsning

Annons