Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Myrsell vann i Tjeckien

Mats Myrsell och Esko Junttila vann Historic Vltava Rallye i Tjeckien. Tävlingen ingår i EM för historiska bilar.

Myrsell tog kommandot direkt och ledde rallyt från start till mål. I rallyts början var det Anders och Ingrid Johnsen från Borlänge som var närmast jagande men Johnsens tvingades bryta efter tekniska problem.

Med Johnsens borta var det istället norrmannen Valter Jensen som var det svåraste hotet. Och det skiljde inte mer än 17 sekunder i mål till Myrsells fördel.

Mats Myrsell gjorde några misstag under rallyt, bland annat en avåkning som han tappade cirka 20 sekunder på.  Men i stort sett var han förstås nöjd med resultatet.

– Det är dock lite påfrestande att ha Valter Jensen jagandes bakom med all sin rutin och han kan åka på mina tider, sade Myrsell till .

Nästa deltävling i EM går på Irland men som det ser ut nu kommer Myrsell inte att delta där. Troligtvis blir hans nästa tävling i Grekland i slutet av maj.