Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Myrsell trea i EM-serien för historiska bilar i Italien efter fina insatser

Mats Myrsell hade en lyckad helg i Italien.
Där blev det nämligen en tredjeplats i EM-serien i rally för historiska bilar.
– Det här har varit det tuffaste rallyt i FIA serien jag kört mot de bästa och yngsta chaufförerna, säger Myrsell till emotorsport.se.

Över elva sträckor i Italien avgjordes en av EM-deltävlingarna i rally för historiska bilar.

Allra snabbast var den förre Formel 1-föraren och fransmannen Eric Comas som i sin Lancia Stratos vann med 23 sekunders marginal ned till tvåan, italienaren Luigi Battistolli och hans Lancia Delta Integrale 16V som var 16 sekunder före landsmannen Lucio Da Zanche i sin Porsche 911.

För Mats Myrsell och norske kompanjonen Erik Pedersen blev det en tredjplats bland de FIA-klassade bilarna, slagen av två italienska par.

– Det här har varit det tuffaste rallyt i FIA serien jag kört mot de bästa och yngsta chaufförerna, vi är jättenöjda och har inte satt ett hjul fel på hela tävlingen, säger Myrsell till emotorsport.se.

Och även om bilarna blir äldre och äldre så blir bilarna snabbare och snabbare för varje år.

– Vi har ökat farten, men det har också Italienarna gjort samt att de har förfinat sina bilar och fått tillförlitlighet, alla de 15 första startnumren kom till mål, ingen bröt! Som exempel så kördes en av sträckorna också förra året, nu var man 16 sekunder snabbare, det går fort nu i historiskt rally, säger Myrsell.