Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Myhrer vann - Byggmark trea

André Myhrer vann världscuptävlingen i slalom i finska Levi.

Dessutom blev det dubbelt svenskt på prispallen då Jens Byggmark blev trea. Mellan dem placerades sig österrikaren Marcel Hirscher.

André Myhrer vann med sex hundradels sekund före österrikaren Marcel Hirscher. Jens Byggmark var på sin tredjeplats 61 hundradelar efter Myhrer.

En lycklig André Myhrer, slalomsegrare i finska Levi, tog emot gratulationer i målfållan.
– Det var ett tufft race, sade han till SVT.
– Men jag gick för det.

Totalt blev tre svenskar topp tio under lördagens slalomtävling. Myhrer och Byggmark på pallen och dessutom Mattias Hargin som tog sig in på en nionde plats. Den fjärde svensken som kvalificerade sig för ett andra åk, Markus Larsson, körde ur.

André Myhrer gick ut som siste man i andra åket och visste att han måste åka snabbast av alla för att vinna.
Vid mellantiden var han snabbast av alla, och lyckades sedan behålla både fart och koncentration. När han kom in i målfållan tändes den gröna skylten som förkunnade att tävlingens snabbaste åkare kommit i mål.
– Det kändes sjukt bra, det är alltid lika kul att komma ner och se den gröna skylten, säger han.
TT: Var du inte nervös inför andra åket?
– Det kändes väldigt lugnt på start i dag, det är klart att det blir lite mer nerver än på träning, men det känns som att jag hittat någonting, ett lugn. Jag litar på min åkning och på något sätt får det gå som det går, säger André Myhrer.

Jens Byggmark var överlycklig efter sin tredjeplats i Levi. För första gången sedan 2008 fick han åter stå på pallen i en världscuptävling.
– Det är jäkligt skönt, det är grymt, säger han efter prisutdelningen i Levis dimmiga backe på söndagen.
Med prischecken, blommor och en champagneflaska bredvid sig intervjuas han gång på gång om sin återkomst till världscuptoppen.
Efter succésäsongen 2007 kom flera år med idel urkörningar.
"Byggis" fick gå tillbaka till grunden för att hitta stabiliteten igen, vilket tog flera år.
I VM 2011 blev det silvermedalj i slalom.
– Jag fick det på VM, men sedan gick jag tillbaka lite igen, men nu känner jag att det fortsätter uppåt, det känns lättare att åka och jag vågar satsa som jag gjorde innan, säger Jens Byggmark.
– Jag kör ju inte ut nu, även om jag gör missar, säger han.
I andra åket i Levi startade Byggmark tredje från slutet och hade bästa mellantid strax före branten. I den fick han slag på skidorna – två gånger, vilket kan ha kostat honom segern.
– Kanske det, säger han och skrattar.
– Jag tappade ganska mycket fart, men det går aldrig att säga så, de andra åkte ju felfritt och det gjorde ju inte jag, säger han. (TT-DT)