Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mycket Leksand då Borlänge besegrade IFK Ore

IFK Ore törstar efter säsongens första seger och börjar komma allt närmare en. Mot Borlänge hade faktiskt hemmalaget överraskande ledningen efter första perioden.
Men i mittperioden vände gästerna med två mål inom loppet av fyra sekunder.
Ore kunde inte resa sig efter det och Borlänge kunde till slut ta en bekväm seger med 6–1.

– Viktigt i dag var att vi kunde ta tre poäng och att gruppen klarade av att ta emot två spelare från Leksand. Det är det man kunde önska sig i dag, sammanfattade Adam Källberg.

De killar som den assisterande Borlängetränaren syftade på var LIF-spelarna Fredrik Händemark och Simon Mattsson.

De här med att låna spelare från klubbar kan vara bra, men det drar ett löjets skimmer över ishockeyn då två lag som möts, båda har spelare från en tredje klubb, i det här fallet Leksands IF.

För Händemark och Mattsson var inte ensamma från LIF på isen i Furudals Hockeycenter. I hemmalaget återfanns för dagen Anton Josefsson.

– Vi får väl se hur länge han blir här. Däremot har vi haft två backar från Leksand en längre tid och visst är det lite komiskt att båda lagen har spelare från Leksand, menade även Oretränaren Patrik Samuelsson.

Och det blev en hel del Leksand i matchprotokollet. Nämnde Anton Josefsson gav i debuten hemmalaget ledningen efter 18.52.

– En riktigt bra förstaperiod, tyckte Oretränaren.

Av förståeliga skäl fick han inte medhåll från Borlänge.

– Vi var för bekväma i första perioden, men det rättade vi till i andra, menade Källberg och fortsatte:

– Är man inte tillräckligt ödmjuk, kommer nåt lag snart att förlora här och Ore var betydligt bättre nu jämfört med senast vi möttes.

Hemmalaget fick för ovanlighetens skull gå till pausvila med ledning. Kanhända växte tuppkammen för mycket på det unga Furudalslaget, som inte är van vid den här situationen.

– Vi hade en väldigt bra känsla inför andra perioden, men blev för övermodiga, tyckte Samuelsson om perioden som slutade 0–5.

Borlänge behövde faktiskt bara fyra sekunder på sig i början av andra perioden för att vända på matchen.

I första och tredje perioden räddade ett annat lån, från Almtuna, Max Falk, 26 av 27 skott. Men i mittakten fick han plocka ut hela fem puckar.

– Han sa själv att han borde ha tagit tre av målen, men Max har ju heller inte stått på väldigt länge, sa Oretränaren som åtminstone veckan ut har Almtunalånet att tillgå.

Tabellfemman Borlänge hakar på topplagen och har bara tre poäng upp till tredjeplacerade Lindlöven. På söndag kan Borlänge vara ikapp, då lagen möts.

Efter 15 omgångar saknar Ore fortfarande en seger.

– Men den kan mycket väl komma hemma mot Tierp på fredag, hoppas Patrik Samuelsson.