Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikstipendium delades ut på nationaldagen i Malung

Nationaldagen firades på flera olika håll i Malung- Sälens kommun. Vid nationaldagsfirandet i Grönlandsparken i centrala Malung fick 19-åriga Christine Matsson från Malung ta emot Sven Hedéns stipendium på tio tusen kronor och ett diplom och det var musikdirektören Magnus Karlsson som delade ut stipendiet.

I motiveringen till musikstipendiet sägs bland annat att Christine Matsson utvecklat sitt musikaliska kunnande och att hon ämnar fortsätta detta med en högre musikutbildning.

Nationaldagen i Malung inleddes annars med flaggtåg från Jannesgården till Grönlandsparken och Midsommarorkestern spelade från scenen. Midsommarorkestern består av spelmän från Malungs Spelmanslag och Malungs Dragspelsklubb och man framförde ett fint program där också Malungs Folkdanslag liksom Unga Spelmanslaget medverkade.

Högtidstalare var Tur Åke Lindkvist och konferencier från scenen och som höll i programmet var kulturnämndens ordförande Åsa Hedlöf. Nationalsången framfördes under ackompanjemang av Malungs Blåsorkester och nationaldagsfirandet i Grönlandsparken avslutades med att de unga rockgrupperna "Ligthing Strikes" och "Tostified" framträdde.

Nationaldagen firades också vid Olnispagården i Sälen och här hade man också flaggtåg från Sälen Centrum till hembygdsgården och från scenen vid Olnispagården ledde Torbjörn Korssell allsången och Transtrands Spelmanslag medverkade och det anordnades också en hel del aktiviteter som tipspromenad, åktur för barnen efter hundar och en del hantverkare som fanns på plats visade sina alster. Hundratals personer följde det fina nationaldagsfirandet i kommunen som blev ett fint och mycket värdigt firande.