Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikskolan fick tre dragspel

Åsa Sundstedt, musiklärare på Musikskolan i Älvdalen blev extra glad då hon på lördagen fick inte mindre än tre dragspel på Övdalstreffin på hotellet.

Det var kulturföreningen Hagströms vänner som, genom Karl-Erik Hagström junior, överlämnade den fina gåvan till musikskolan som anställt Åsa Sundstedt som dragspelslärare eftersom intresset för att lära sig spela dragspel har ökat ordentligt bland skoleleverna på senare tid.

Som bevis för det stora intresset hade Åsa Sundstedt inte mindre än sju elever med sig. Som ett tack för spelen de fick spelade nu de unga duktiga dragspelarna två låtar för en entusiastisk publik på hotell Älvdalen. Den första hette Spanien och den andra hette Äventyrsvisan. Barnen fick rungande applåder.

Gitarrläraren Ewa Nylander kompade barnen och hälsade från musikskolans chef Melker Brodin, att alla på musikskolan är glada att Åsa Sundstedt nu kommit och dragit i gång dragspelsundervisningen efter en längre tids uppehåll.