Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musiken värmde i ladan

Det var i vanlig ordning knökfullt när Anders Emilsson i helgen bjöd in till Musik i Ladan.
Utöver den obligatoriska operan bjöds det på musik med historiska förtecken.

På sin gård i Uppsälje utanför Dala-Järna har tonsättaren, dirigenten och musikern Anders Emilsson gjort det till en midsommartradition att skämma bort bygdens invånare med musik i världsklass.

– Det är kallt, men det har vi tänkt på. Det är så otroligt duktiga musiker att musiken kommer att värma, skojade Anders när han på midsommardagseftermiddagen hälsade de 160 personerna i publiken välkomna till den trettonde upplagan av Musik i Ladan.

I år fyller dessutom Skifsladan 100 år, vilket uppmärksammades med anekdoter från trakten och sekelgammal musik.

Bland annat hedrades Järnasonen Lars Gullbrand, stor spelman i början av 1900-talet, med att ensemblen spelade en av hans polskor.

I vanlig ordning medverkade även trubaduren Alf Granberg, som med Anders välsignelse gav sig själv den högtidliga titeln operatrubadur.

I den andra akten blev det så komisk kortopera i form av Wolfgang Amadeus Mozarts Teaterdirektör'n.

Anders hade själv gjort översättningen som i den här skepnaden handlade om två sopraner, Anna Eklund Tarantino och Emma Frost, som tävlade om att få huvudrollen på teatern i ladan.

Medverkade gjorde även John Haque, tenor, Ingrid Olsson och Berit Mattsson, violin, Robert Westlund, viola, Ingrid Åkerblom, cello, Mikael Emilsson, kontrabas och Peter Lindbom, valthorn.