Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musiken lyfter Särnarevyn

Särnarevyn kastade loss i helgen och bjöd på en kryssning med Särnarella på Särnasjön ner mot Trängslet och tillbaka.
Kryssningen gick på grund, men det gjorde inte revyn och framförallt inte musiken som lyfte premiärföreställningen.

Att kryssa mellan bryggorna på Särnasjön med strandhugg blev den röda tråd som band samman årets revy. En udda besättning och minst lika udda passagerare följde med Särnarella på den två timmar korta resan, en resa som gärna hade fått vara än längre för publiken som trivdes.

– Det är tur att Brattströmmen finns, annars hade vi väl tvingats segla till Idre och då hade båten säkert tagits över av idreborna! Där för övrigt sparbanken nu blir glasbank.

En lokalrevy består av sköna klacksparkar mot företeelser och personer. Särnarevyns manusförfattare Gunder Eriksson och Randi Sandmon klarar av att vara elaka på ett snällt sätt. Det blir aldrig plumpt utan hela tiden med en skön glimt i ögat mot både särnabor och grannarna i Idre.

Den avvecklade strippen lever kvar med en rad kommentarer om vad som hände med den berömda strippstången samt varför strippen flyttade till Jämtland.

Johan och Svea är två figurer som går igen i revy efter revy och det är åter de två och främst då Johan som levererar den ena finurliga repliken efter den andra. Men allra mest i sången "Johan på strippen" som berättar om Johans besök på den omtalade strippklubben.

När sedan ensemblen framförde Stefan Olssons tonsättning av Johnny Liljas dikt "En flugfiskares tankar" så var det tyst i salongen där mångas ögon då tårades.

Det musikaliska inslaget såg också till att den i kulisserna gömda orkestern vid ett tillfälle fick chansen att visa upp sig på scen. Det gjorde också familjen Leijonclou med yngsta dottern Amelia tre år som rockade loss med syskonen Amadeus och Alva samt föräldrarna Per och Sara. Gästartisten Linnéa Harrysson visade att det finns fler unga talanger som kan se till att revyns fortsättning tryggas. För det allra mest unika med revyn är att gänget bakom den jobbar vidare för Särnarevyn är något som särnaborna ska vara stolta över att ha.

Närmare 400 besökare passade under helgen på att bli underhållna på bästa sätt Förhoppningsvis blir det åter en sommarrepris i festveckan för de som missade helgens kryssning.