Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikduon bilar till indiefestival i Amsterdam

Dala-bandet David Rönnegård har på senare tid spelat både vid Flottbrocaféet i Gagnef och på Berns i Stockholm. Men om en vecka åker de till festivalen The Brave i Amsterdam där de för första gången står på en scen utanför Sverige.

– Vi fick tips av en kompis om att vår musik nog skulle passa i Holland. Och det är där vi fått mest respons från fans om man nu ska säga så, säger David Rönnegård själv.

Liz Almqvist från Falun och David Rönnegård från Gagnef startade bandet för 2, 5 år sedan och har hunnit släppa EP:n Goddess och spelat in två musikvideos. Det är cello och gitarr i en stillsam, folklig och rivig kombination, där David skriver låtarna och sjunger om kärlek och sorg.

– Vår musik är väldigt ärlig och folk brukar säga till oss att det hörs att det är tanke och känsla bakom, säger Liz Almqvist när hon berättar att de precis avslutat inspelningen av nya skivan Where Rivers Roam som förhoppningsvis kommer ut inom ett år.

Bilen startar om en vecka för att ta dem ned till Holland där de till att börja med ska stanna till på vägarna för att göra lite reklam inför spelningen på indie- och singer-songwriterfestivalen The Brave. De åker ned tillsammans med trummisen Simon Vidlund och basisten Erik Sävström som backar upp dem på scenen under festivalen. Då kommer de ha möjlighet att köra lite andra låtar än annars.

– Det ska bli jättekul att få komma ned till Amsterdam. Jag har inte varit där förut så vi kommer turista lite också med ett gäng vänner som också kommer ned för att kolla, säger Liz Almqvist när David Rönnegård skämtsamt fyller i:

– Jag har i alla fall varit i Holland förut, men då såg jag bara tulpaner och åkrar.

För båda är det stort att åka iväg till festivalen och de hoppas på att många ska komma och lyssna. Men nervositeten är något som i alla fall en av dem arbetat sig igenom.

– Jag är mest nervös för att jag ska snubbla över någon sladd och falla pladask. Det skulle skapa stora rubriker i Holland. Fast jag känner mig lite mer trygg när vi har de grymma musikerna Simon och Erik med oss, säger David Rönnegård.

De två bandmedlemmarna säger att de alltid kommer vilja hålla på med musik och sång, speciellt David som skriver låtarna tycker att det är en viktig del i livet för att inte bli galen.

– Känslan när man skriver en låt som man är så jäkla nöjd med är oslagbar. Det är det bästa. Sen när publiken är med och är pepp, det ger en riktig adrenalinkick, säger David Rönnegård.