Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vapen laddat med lösplugg

Annons

Velvet Revolver

Hawaii, Torsdag, 19.00

Velvet Revolver består som bekant bland annat av folk från Guns 'n' Roses med sångaren Scott Weiland från Stone Temple Pilots som frontare. Och de tycks ha som grundinställning att man inte ska ändra ett vinnande koncept. Det må så vara, men man ska heller inge göra en blek kopia.

I sina glansdagar grävde de guld, nu harvar de vidare i gamla hjulspår och levererar det ena trötta riffet efter det andra. Slash är förvisso en bra, men ganska tråkig och överskattad gitarrist och lyckas inte lyfta helheten. Och Scott Weiland är ingen Axl Rose (det är visserligen knappt han själv längre) och han har dessutom en svag röst som knappt når fram.

Han kompenserar genom att slingra sig som en mask på scenen och anlägga ett rörelsemönster snarlikt Axls. Han saknar dock karisma och har för korta byxben.

Låtmässigt lyfter de sig faktiskt i kragen ibland, som i nya låten Just Sixteen (detta ständiga tema), men när varje dänga känns som en upprepning av den andra blir man bara utmattad. En ljusglimt var en rätt cool cover på Talking Heads Psycho Killer, en låt så gott som omöjligt att att misslyckas med. Och naturligtvis kör de ett par Guns-klassiker.

G'n'R balanserade ibland på gränsen till det parodiska i sin iver att framstå som farliga bad boys – som när Slash på en presskonferens själv kände sig tvungen att påpeka att det var "ren vodka" i hans plastmugg, när ingen frågade vad de drack. Folk kunde ju tro att det var vatten.

Men de hade en gnista som gjorde att man kunde förlåta alla jönserier. Velvet Revolver är ett vapen laddat med lösplugg.

Mer läsning

Annons