Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkommen till Bullitville

/
  • Vågar sticka ut. Bullit vill bryta ny mark för svensk hip-hop och bandet är melodiösare än någonsin på nya skivan.
  • Vågar sticka ut. Bullit vill bryta ny mark för svensk hip-hop och bandet är melodiösare än någonsin på nya skivan.

Annons

- Vi tyckte det var kul att skapa Bullitville som en plats, ett ställe beskrivet utifrån våra värderingar och hur vi ser på livet, säger Josef Mauritzon.

Ödmjukhet är inget som brukar förknippas med hip-hopvärlden.

- Men jag vill sticka ut hakan där och säga att inte sysslar med skrythip-hop.

Josef Mauritzon tycker att Bullitville är en positiv skiva. De hade närmare 40 låtar att välja mellan, men allt passade inte in i konceptet.

Melodierna är viktigare än någonsin för Bullit och på skivan hörs instrument som dragspel, saxofon och akustiska gitarrer.

Där finns toner från Afrika, franska chansons, jazz och soul.

- Vi är i startgroparna för att testa nya saker, det är spännande att se hur långt vi kan ta det inom hip-hopens ramar, säger Bullits andra medlem Stefan Wiklund.

Det finns planer på minst en skiva till som ska bli ännu mer storslagen om ekonomin tillåter. Josef Mauritzon skulle gärna ha med en gospelkör. Bullit hoppas också på ett fortsatt samarbete med orgelekvilibristen Pierre Swärd, som spelar på två av spåren på Bullitville.

En annan viktig samarbetspartner och stor influens är Christer Jonsson, som gjort alla gitarrpålägg.

- Christer är som Bullits tredje ben, han har en otrolig känsla för melodier och har lärt oss jättemycket, säger Josef Mauritzon.

Det mesta av materialet spelades in under vintern i bandets studio i Säter. Skivan ges ut på egna bolaget Bullitville records.

- Det kändes bäst att vi styrde upp det själva och vi har fått mycket bra hjälp från människor som tror på oss, säger Stefan Wiklund.

Bullitville släpps i samband med releasepartyt på Kupolen i Borlänge, den 5 maj. Men den egentliga debuten skedde redan förra året, då bandet gav ut ep:n When We Were Kings.

Både Stefan Wiklund och Josef Mauritzon har dock gjort musik ihop sedan 1999, då de utgjorde två tredjedelar av hip-hoptrion Shufflas.

- Shufflas ligger på is, men vem vet de kanske återuppstår någon gång, säger Stefan Wiklund.

Mer läsning

Annons