Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Se Flat Foot göra A-ha:s "Take on me" i Hitstafetten

/
  • Falubandet Flat Foot medverkar i Hitstafetten där de gör en cover på A-ha:s

Falubandet Flat Foot blev så nöjda med sin version av låten "Take on me" i Hitstafetten att de tänker inkludera den som bonusspår på sitt nästa album.

Annons

Följ DT Kultur & Nöje på Facebook. Klicka här!

I senaste avsnittet av Hitstafetten tolkade dalamusikern Anna Ihlis Alphavilles "Forever young" och skickade efteråt vidare stafettpinnen till falubaserade rockbandet Flat foot med 80-talshitten "Take on me" av norska popgruppen A-ha.

En inte helt lätt uppgift till en början, tyckte bandet.

– Först tänkte vi att låten inte innehöll så många ingredienser för att vi skulle kunna göra något bra och "flat footigt" av det, den är ganska enkel uppbyggd. Men vi klurade lite fram och tillbaka och tycker själva att vi fått till en version som representerar vårt sound, säger bassisten Rickard Norberg i Flat foot.

Tror du att ni kommer att spela låten på era konserter?

– Nja, kanske. Det blev en väldigt lugn låt så vid rätt tillfälle kan vi absolut tänka oss att köra den live. Om det uppstår ett intresse av vår version så är det klart att vi kör den live om folk vill höra den.

Det har gått rätt hyfsat för Flat foot sedan de bildades för drygt åtta år sedan. Två turnéer i Kina, finalplats i Svensktoppen Nästa, förband till Status Quo och D.A.D samt två fullängdsalbum. Just nu jobbar bandet med sitt tredje album som de planerar att släppa i mars nästa år.

– Arrangemangen till låtarna är klara, så vi har att spela in och producera det kvar. Man kan väl säga att Hitstafetten triggade en tolkningsådra i oss, så på nästa album kommer "Take on me" samt en till cover släppas som bonuslåt, säger Rickard.

Samtidigt som skivinspelningen försöker bandet också säkra en turné i USA eller Kanada nästa höst. Förhoppningen är att bandets "kaktusrock", som de själva kallar musikstilen de spelar, ska passa som handen i handsken där borta.

– Ja, precis, det är väl det vi strävar efter faktiskt. I Skandinavien vill folk ha mycket visselvänliga melodier, men musiken vi spelar har amerikanska rötter och vi har märkt en helt annan respons på våra shower när vi spelar för en engelsktalande publik, säger Rickard.

I nästa veckas avsnitt kommer Älvdalens stoltheter Larz-Kristerz att göra sin version av Håkan Hellströms "En midsommarnattsdröm".

– Jag tror att det kommer att bli en väldigt dansant, svängigt 70-talsinspirerad låt. Skvallret säger att de var positiva och glada av låtvalet. Tidigare vet jag att de hade börjat köra den live. Så då får vi känna os nöjda med valet.

MERA HITSTAFETTEN:

Se förra avsnittet när Anna Ihlis gör Alphavilles "Forever Young"

Se när De lyckliga kompisarna tolkar Frestyles Vill ha dig.

Se säsongspremiären med Emmy Lou and the Rhythm Boys som tolkade Spice Girls

Kolla hela säsong ett på vår samlingssajt här.

Alla avsnitt i säsong ett:

Me the Tiger hatade Rihannas låt Monster - spelade den i Hitstafetten

Stiko Per först ut när han tolkar Pet Shop Boys låt It's a sin.

Svenne Rubins stökar till det i Mike Oldfields Moonlight shadow.

The Sensitives gör punk av Alina Devecerskis Flytta på dig.

Good Harvest gör Trolls Jimmy Dean till en countryballad.

Billy Opel känner sig som en clown på begravning när han spelar Kentlåten Dom andra.

LCTRISC gör elektropop av Harpos Moviestar.

Mer läsning