Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Lemonheads

Annons

Få band utgör ett så typiskt 90-tals soundtrack som amerikanska alternativrockbandet The Lemonheads. När det förra sommaren stod klart att Evan Dando skulle återförena bandet för dess första albumsläpp på nästan tio år var det många ögonbryn som höjdes. Och när de i sista minuten övertar The Views övergivna plats på Hultsfreds torsdagsschema blir de något av ett substitut för oss som aldrig fick se Nirvana.

För det här är uteslutande en spelning för 90-talsnostalgiker och grungeromantiker. Dando vet att han aldrig kommer att frälsa några nya teens. Sävligt lunkar han in på Atlantisscenen medett ironiskt ”Hello you swedish motherfuckers!” och kör igång Down about it från Come on feel the Lemonheads. Därmed har han tydligen sagt tillräckligt. Låtarna, främst gamla klockrena hits från ovan nämnda albumet och bandets stora genombrott It’s a shame about Ray från 1992, avlöser varandra utan minsta uppehåll. Ljudmässigt låter det antagligen precis som de gjorde under storhetstiden för över ett decennium sedan. Underhållningsmässigt är det däremot nästan löjligt oengagerat.

För oss nostalgiker räcker det visserligen att se Dando stå där som den sista grungaren, med ansiktet skymt av stripig lugg, och låta hits som Confetti och It’s a shame about Ray magsparka oss tillbaka in i minnena från vår 90-talsuppväxt. För alla andra är det här antagligen hur tråkigt som helst.

MALIN RINGSBY

Mer läsning

Annons