Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studioaktuella Pound byter namn

/
  • Här har Elin planterat potatis men hon tror hon odlar blast-160cm hög. Foto: Elicabeth Johansson.

Annons

- Det betyder otroligt mycket att få jobba med Tony. Han är en rutinerad producent och sångare som får till det där lilla extra vid inspelningarna. Det är jättesvårt att åstadkomma det själv, säger frontaren och låtskrivaren Stefan Gustavsson som också är engagerad som låtskrivare till Harnells kommande album.

Pound vars musik något vagt kan beskrivas som melodiös rock bildades 2004 ur det tidigare projektet Universal Puppies. Sedan dess har halva bandet bytts ut och består nu av Stefan Gustavsson på sång och gitarr, Samuel Granath på trummor, Janne Korpela på gitarr och Christian Larsson på bas. Bandet som i höstas kontrakterades av managebolaget Blue Lemon (står bland annat bakom artister som Marit Bergman och Sahara Hotnights) ligger just nu i förhandlingar med olika skivbolag som kan tänkas ge ut plattan och räknar med att den ska kunna ges ut i oktober. Men innan dess står de inför ett ack så betydelsefullt namnbyte.

- Det har visat sig att det finns ett amerikanskt band som precis håller på att ge ut en skiva som också heter Pound. Och nu när vi satsar stort på det här så vill vi ju inte heta samma som något annat band utan kommer att ge ut plattan under nytt namn. Vi har några alternativ på gång men jag kan inte säga vilket det blir ännu, säger Stefan Gustavsson.

Mer läsning

Annons