Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rodrigo stal showen

/

Annons

Temperaturen kan knappt ha överstigit ett tvåsiffrigt tal. Men trots kylan så bjuder ändå kvällen på en hel del värmande inslag.

Falu Funk är väl i ärlighetens namn inget band enligt de traditionella ramarna, utan snarare ett musikkollektiv med målet att skapa fest ett par gånger om året. Niklas Hilleskär och Kalle Strand, som tillsammans utgör rytmsektionen, är de enda originalmedlemmarna och har under de senare åren bjudit in olika kompisar till de olika spelningarna. Detta kan ju på förhand låta rätt hafsigt och oseriöst, men då Niklas och Kalles kompisar är en samling rejält kompetenta musiker blir resultatet en fröjd för örat. Basisten Jimmy Källqvist, som till vardags bland annat spelar med Eric Gadd och Carola, Ledin-gitarristen Sebasitian Nylund och Keyboardisten Håkan Norlin från P-Floyd utgör tillsammans med Niklas och Kalle en grymt tajt kvintett – det är minst sagt imponerande att det låter så enormt bra då bandet repade tillsammans för första gången tidigare under samma dag. De vokala inslagen framförs även de med bravur av Per Hed och Fredrika Berggren.

Då min kunskap om Falu Funk är rätt begränsad vet jag faktiskt inte huruvida det finns eget material med i repertoaren, men kollektivet bjuder publiken på svängiga versioner av bland annat Diana Ross ”I’m Coming Out” och Chaka Khans sjuttiodalsdänga ”I’m every woman”.

Efter en dryg halvtimme äntrar kvällens gästartister Rodrigo & Tito Pencheff scenen och river av en hitkavalkad signerad deras band Infinite Mass. Publiken vaknar till på allvar när ”No. 1 Svartskalle”, ”She’s A Freak” och ”The Thief” framförs med äkta förortsattityd. Det som tidigare under kvällen varit en skön soul- och funktillställning övergår nu i ett ordentligt energiladdat party. Rodrigo styr bandet med järnhand, och trots att kommunikationen mellan dem ibland skevar så låter det riktigt bra.

När sedan Falu Funk, efter Rodrigos urladdning, återigen tar över scenen på egen hand låter det fortsättningsvis väldigt bra, men partyt är som bortblåst.

TOBIAS ANDERSSON

Mer läsning

Annons