Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojkbandets återtåg i "Mello"

/

Annons

Den senaste månaden har de stora artisterna smilat hemlighetsfullt när Melodifestivalen kommit på tal. Vara med eller inte vara med? Det har varit frågan. Nu vet man ju att sannolikheten att de dyker upp i det ena eller det andra startfältet är ganska stor så någon vild gissningslek har det väl inte varit. Men det är lite lustigt att spana in hur halvbra de är på att knipa. Molly Sandén kunde inte riktigt hålla sig när jag intervjuade henne. Det var "inte klart än" och det fanns "en chans" att hon kunde dyka upp. I efterhand så förstår man ju att det inte fanns ett endaste litet tvivel om den saken. Klart att tjejen visste att hon skulle komma och hälsa på i Leksand i februari. Andreas Johnson försökte inte på något sätt hymla med det faktum att han tävlar ännu en gång i Sveriges största branschfest när vi träffades. Men i måndags fick vi svt:s-besked om var - i Leksand.

Och nu när alla kort ligger på bordet och Leksands startfält är presenterat så kan man väl inte annat än tycka att förutsättningar är okej. Jag menar Ranelid, konstigare blir det inte. Att en sådan kittlande hybrid av författarego, stekarfarbror och kommersiell sell out ska begå melodifestivaldebut i vårt län kan inte ses som annat än spektakel. Och det är ju kul.

Andreas Johnson som 2006 lade straffar mot Leksandsspelarna i full hockeymundering får med största sannolikhet köra favorit i repris i rinken. Att han dessutom är veteran i melodifestivalsammanhang skänker förmodligen lagom dos kvalitet och mogen stjärnglans åt deltävlingen. Och Molly, ska vi gissa på powerballad, långa lockar, mycket hud och paljetter? Mer mello blir det inte. Och EMD-Mattias. Så smörig att man kan steka köttbullar i honom. Leksands-kidsen kommer att gå crazy. Precis som jag gissar att de kommer att göra när Youngblood glider in i stan.

Herregud, är ni medvetna om att vi kommer att bevittna boybandets verkliga comeback i februari? Alltså, Fredrik Kempe har varit ute och scoutat småkillar igen för att programmera om till heta poprobotar. En med rufsig lugg och busig blick, en nörd med försiktig approach, en muskulös mulattkille, en ung latin lover och en next door boy med cendréfärgad tuppkam. En för alla smaker, kort och gott.

Att blanda upp det med lika delar erotisk lättviktspop med Love Generation och indiejazz med Carolina Wallin Perez var väl ett tristare drag i och för sig. Hellre Thorsten Flink och Charlotte Perrelli i så fall. Då hade schlagerkitteln kunnat koka över ordentligt. Nu blir det förmodligen en alldeles lagom trevligt puttrande soppa svt serverar från Tegera Arena den 18 februari.

Mer läsning

Annons