Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikpremiär äger rum i Falun

/
  • Premiär. Texter av Carl von Linné har tonsatts av Jan Sandström. Verket får sitt första publika uppförande i Falun i morgon.

Annons

Uppsala Akademiska Kammarkör gästar Musikkonservatoriet i Falun vid den första av de två vårkonserter man ger detta år. Professor Stefan Parkman dirigerar merparten av de körverk a cappella som framförs, men framför allt också det första offentliga framförandet av ett nyskrivet verk tillägnat Carl von Linné.

Professor Jan Sandström har till dennes texter ur Iter Lapponicum (1732) komponerat ett verk för kör, kammarorkester, slagverk och orgel.

Cantus Adoratorum fick sitt uruppförande vid den stora högtidligheten i Uppsala universitetsaula på själva födelsedagen igår, men då för en publik bestående av inbjudna gäster. Falun och Kristine kyrka får det första offentliga framförandet.

Uppsala Akademiska Kammarkör räknas som en av de bästa i landet. Utöver musiken med Linnéanknytning framförs bland annat ett stort antal vårsånger och Bachs violinkonsert i a-moll (BWV 1041), i vilken Isabelle Bania är violinsolist.

Mer läsning

Annons