Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maia Hirasawa på fel tidpunkt

/

Annons

Maia Hirasawa

Teaterladan, torsdag, 14.30.

Precis som en stjärna i en svartvit film från andra världskriget ser hon ut när hon öppnar på Teaterladan på torsdagseftermiddagen, Maia Hirasawa. Puffärmsblusen, den lockade snedluggen och den pennsmala kjolen blir ett perfekt attribut till musiken som faktiskt allt som oftast låter storbandsjazzigt 40-tal.

Ladan är nästan full när Maia inleder med Say goodbye och sparsmakat komp med piano, cello och kontrabas. Det är tillbakalutat trånande och vackert ett par bitar in i konserten men det är främst hennes väl definierade flickröst som bär anrättningen framåt. Riktigt skönt sväng blir det först efter en stund när bandet byggs ut med ett par man till och jazzigt blås i den bästa av Hirasawa-låtar, nämligen Cracker.

Vanligtvis görs duetten ihop med Borlängepinglan Miss Li men idag får Maia ta kompbandet till hjälp i sången – och det går nästan lika bra. Radiohiten Oh, i found this boy är förstås ett höjdarnummer även den och publiken vaknar till liv, sjunger med och klappar i takt.

Annars måste jag tyvärr säga att spelningen inte är riktigt lika vass som jag hade väntat mig. I och för sig tycker jag att Maia och hennes band gör ett utmärkt jobb men kanske är det förutsättningarna som inte passar perfekt för den här typen av spelning.

En gammal folkparksscen inomhus, med solljuset sipprandes in genom de öppna dörrarna gör folksamlingen en gnutta disträ. Kväll, strålkastare och allt ljus på Maia tror jag hade gjort susen.

Mer läsning

Annons