Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnor får hjälp under dansveckan

/

Annons

- Det är ju ingen hemlighet att alkohol och våld hör ihop, inte heller att man tar sig en öl eller två innan man dansar, säger Salli Norén en av eldsjälarna i jouren.

Kvinnojouren vill inför Dansbandsveckan i Malung markera sin närvaro och berätta vad man kan erbjuda för hjälp.

- Det är ju ingen hemlighet att alkohol och våld hör ihop, inte heller att man tar sig en öl eller två innan man dansar, säger Salli Norén en av eldsjälarna i jouren.

Någonstans i Malung finns det en övernattningslägenhet på hemlig adress som jouren förfogar över. Något som under 2006 renderade i cirka 90 övernattningar. Jouren finns också tillgänglig dygnet runt om man bara behöver prata eller få råd och stöd.

- Det finns ett otroligt engagemang i jouren och vi ser att det finns fler som anmäler sig för att hjälpa till och det behövs, säger Anette.

Kvinnojouren kan ha en negativ klang hos en del människor och en fördom är att det är ett feministiskt samfund vars huvuduppgift är att splittra familjer.

- Tvärtom, vår huvuduppgift är att hjälpa par som har det svårt att få hjälp, vi lägger ner lika stor fokus på att hjälpa mannen för det måste till fokus på helheten annars är det meningslöst, säger Salli.

Förutom hjälp med övernattningslägenhet kan jouren vara behjälplig vid läkarbesök, rättegångar och något som kallas för mansjour.

- Den är till för att mannen ska lära sig kontrollera sina känslor, det handlar ju ofta om ett slags beteendemönster som måste brytas och då finns mansjouren som stöd, förklarar Annette.

Kvinnojouren kommer ha öppet dygnet runt under dansbandsveckan. Telefonnumret dit är 020-286080

Mer läsning

Annons