Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En lycklig man

/
  • Nöjd.

Annons

Regnet öste ner under Per Gessles turnépremiär hemma i Halmstad i onsdags. Ändå gick allt som smort. Recensenterna har öst lovord över En händig man, hans första sommarturné på tre år, och själv är Gessle mer än nöjd.

— Det är förmodligen den bästa turnépremiär jag har varit med om. Det var helt fantastiskt! Regnet var visserligen tufft, scenen blev jättehal och man fick trippa på tå emellanåt. Men bandet var i toppform, låtlistan flöt på bra, och publiken - oj vilken respons! Jag är en lycklig man, säger Gessle som nu är laddad för att komma och spela i Gropen i Leksand imorgon.

D et har skrivits mycket om att det har sålts dåligt med biljetter inför turnén. Känns det som en revansch nu när premiären har gått s å bra?

— Nej, inte alls. Det är en typisk kvällstidningsgrej att måla allt i svart eller vitt. Sätter man inte nya rekord så är man slut! En händig man-turnén är den största turnén i Skandinavien i sommar, och vi kommer antagligen att hamna på runt 110 000 sålda biljetter. Mazarinturnén slutade på 143 000.

Innehållsmässigt ser han ganska stora skillader mellan årets turné och Mazarinturnén han gjorde för tre år sedan. Inte bara med anledning av att han har fler låtar att välja på.

— Jag har ett vassare band nu, med framför allt fler och bättre sångare. Detta är nog det bästa band jag har spelat med. Scendesignen är också helt annorlunda, säger han.

Du har många Gyllene tider-låtar i årets repertoar. Blir du aldrig trött på att spela de gamla låtarna?

— Jo visst, i replokalen kan det kännas tufft ibland. Men framför en publik händer något speciellt, säger Gessle, som nu ser fram emot att komma till Leksand.

— Det ska bli jättekul att komma tillbaka till Dalarna. Det brukar bli bra spelningar där, och jag hoppas såklart på att det ska bli likadant på söndag!

Mer läsning

Annons