Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En lång väntan är över

/

Nu har det äntligen blivit dags för Marigold att släppa sitt andra album. I dag når Allt kommer bli bra lyssnarna. För att fira skivan bjuder de in till ett hemligt sommarparty.
De är också nominerade på Dalecarlia Music Awards som äger rum nästa fredag.

Annons

För ganska precis ett år sedan intervjuades Marigold från Falun och Borlänge i DT inför deras resa till Austin, där de skulle spela på festivalen South by southwest. Då hette det att albumet skulle släppas bara någon månad senare.

– Arbetet har dragit ut enormt på tiden. Det var så enkelt att den inte var klar, vi var inte nöjda. Vi hade kunnat släppa den då men det hade inte känts bra, säger sångaren Daniel Wallsten.

Bandets blandning av ett soligt 70-tal och slick 80-talspop behövde putsas till ytterligare. Det handlade om allt från sångtagningar som inte var hundra, stämmor som saknades eller att mixen inte satt.

– Vi ställer väldigt höga krav på det vi gör – och det är på gott och ont förstås.

Varför tar det en sådan tid?

– Det är inte helt lätt att svara på. Man har funderat på vad som är gränsen mellan idioti och att man ska göra saker tillräckligt bra. Är det bra i våra öron eller i andras öron också? Det finns en idé om att resultatet kanske blir bättre i det spontana än när arbetsprocessen har slaktat det som är levande. Även om det ligger något i det så är det inte så enkelt. De flesta skulle nog vara överens om att det låter bättre nu än för ett år sedan. Nu känns det rätt. Det finns inget jag skulle vilja ändra eller som vi kunde ha gjort bättre. Det känns nice att vi är helt nöjda.

Vad händer nu?

– Nu släpper vi skivan på fredag och vi bokar spelningar. Vi har varit isolerade från omvärlden i arbetet med skivan. Svårt att hålla kontakt med de som lyssnar. Ska bli roligt att låta fler ta del av arbetet vi har lagt ner.

Bandet gör i princip allt, från ax till limpa.

– Vi gör PR, vi släpper skivan själva och har producerat själva. Man får se om det landat rätt när plattan släpps, säger Johan Nordin.

Den 24 april kan bandet vinna pris i kategorin Årets bästa låt på Dalecarlia Music Awards för singeln Allt kommer bli bra. Dessutom är bandets Johan Nordin nominerad som Årets producent.

– Det blir ett kvitto på att det uppskattas, säger trummisen Viktor Olsson.

– Vi har alltid varit mest välkända i Dalarna, det betyder mycket att bli nominerad i sin hemstad. Att det finns någon sorts stöd, säger Daniel Wallsten.

I samband med skivsläppet bjuder Marigold även in till ett helt nystartat projekt där de kommer att bjuda in likasinnade och nyfikna "till en äng någonstans bredvid en å". Där vankas det samvaro, eldstäder, musik, dans, filtar och nybakt bröd. Denna musikaliska oas kommer att uppstå mellan den 24 och 26 juni och mer information kommer sinom tid på bandets hemsida.

Annons