Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En bekräftelse på att vi gjort något bra".

/
  • Peter Larsson och Larz-Kristerz är glada över Guldklavutmärkelsen för bästa album.

I söndags vann Larz-Kristerz en Guldklav för bästa album. Bandets sångare Peter Larsson berättar från turnébussen att bandet är otroligt glada över utmärkelsen.

Annons

– Det känns jävligt skönt och vi är alla väldigt glada. Vi vill passa på att ge ett stort tack till alla som röstat på oss. Det är såklart jättekul med en bekräftelse på att vi gjort något bra. Vi var själva väldigt nöjda med skivan när vi var klara med inspelningen. Allt kändes rätt. För oss är Små ord av guld vårt absolut bästa album hittills.

Ni har precis släppt er DVD På väg till Malung. Vad får vi se?

– Det är en spin-off på SVT:s serie med samma namn, och vår DVD är en hel del bättre än tv-programmet. Om jag ska vara ärlig tycker jag att programmet var en katastrof och gav hel fel bild av dansbandsvärlden och veckan i Malung. De lyfte bara fram fyllan och fokuserade inte alls på banden som spelade eller den seriösa danspubliken. På vår DVD får man bland annat följa med oss i bussen och se hur vi jobbar inför våra spelningar.

Hur ser resten av sommaren ut?

– Vi gör relativt många spelningar i Dalarna den här sommaren. På onsdag spelar vi i Hjortnäs, på torsdag i Malung och lite senare är det Gagnef som gäller. Vi spelar inte så ofta i Dalarna, utan mest i Småland och Skåne, så det ska bli riktigt kul.

Ni har ett otroligt hektiskt schema. Hur orkar ni?

– Det är inte själva spelandet som är drygt, utan det är resandet där emellan som tar på krafterna. Det är ju ändå en ganska kort period som är så pass intensiv, så det går rätt bra.

Senare i höst kan man under fem helger se er i Tällberg. Vad är det som händer?

– I år fyller Larz-Kristerz tio år som band, och vi tänkte att vi skulle fira det med en jubileumsföreställning. Det blir bara uppträdande och ingen dans. Förhoppningsvis blir det en trevlig kväll med mat, musik och små berättelser om vad vi varit med om genom åren.

På torsdag kommer ni till Malung. Vad betyder Dansbandsveckan för Er?

– Malung är alltid hysteriskt. I år blir det femte året vi spelar där, och jag tror att vi ska dela scen med Drifters igen. Att dela en kväll med ett annat band blir ju lite som en semester för oss då man bara behöver spela hälften så länge. Sen är det ju även kul att lattja lite på scenen med det andra bandet i slutet av kvällen. Det ser jag fram emot.

Annons