Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chapelle i ny skepnad

/
  • Nya ansikten. Kvar från det gamla Chapelle är kapellmästaren Jhonny Barkgård, Nya är trummisen Patrik Sviberg, sångerskan Maria Wallberg och sångaren och gitarristen Stefan Hallberg.
  • Nästan ensam. Jhonny Barkgård, blev nästan ensam kvar i Chapelle, men tillsammans med fästmön och vikarierande sångerskan Maria Wallberg har de byggt upp det nya Chapelle.

Annons

Chapelle, som fått sin namn efter ett amerikanskt vichyvatten, har sina rötter ända tillbaka i 80-talet. Det började med att Christer Barkgård började spela med sina kompisar och med tiden kom barnen Ulrika och Jhonny in i bandet.

- Då hette vi Zigma och det var i mitten av 90-talet som namnet ändrades till Chapelle, berättar Christer Barkgård.

Bandet hade stora framgångar och bland annat var de i final i Dansbands-SM och spelade i radioprogrammet "I afton dans".

Med tiden kom andra intressen in i bilden Ulrika Barkgård och John Andersson gifte sig och fick barn. Magnus Hult lämnade bandet för att bli trubadur och Ulf Forsberg slutade spela. Därmed stod Jhonny Barkgård ensam kvar. Han hade dock träffat Maria Wallberg som fungerade som vikarie för systern Ulrika.

De två beslutade att fortsätta spela och sökte nya medlemmar till bandet och Stefan Hallberg klev in som sångare och gitarrist. Men fortfarande fattades det en trummis och Jhonny satte in en annons i en musiktidning och en av de som nappade var Patrik Sviberg. Han var egentligen hårdrockare och hade bland annat spelat med Py Bäckman.

- Min pappa var förtjust i dansbandsmusik och jag gillar den lite moderna stilen, så det passar mig bra att spela i Chapelle, berättar Patrik Sviberg.

Till vardags kör han budbil i Stockholm och får åka upp till Smedjebacken varje gång det är dags att repa.

Även Maria Wallberg har en bit att åka. Hon bor i Sandviken.

- Jag är legitimerad optiker och har inte lyckas hitta något jobb här i närheten.

Eftersom den nya konstellationen av Chapelle bara har haft någon månad på sig att repa och spela ihop, så är inte planerna helt strukturerade än. Men att det händer grejer, det är ett som är säkert.

- Just nu har vi 3-4 spelningar i månaden och det tar mycket tid, men tanken är att vi ska spela in en singel under våren och sedan får vi ser hur det går, säger Jhonny Barkgård, kapellmästare i det nya Chapelle.

Mer läsning

Annons