Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Billie the vision and the dancers gjorde festen

/
  • Trallvänliga sommarängsgitarrer och halvknäppa texter om Pablo, Lilly och fruarna i Desperet housewifes blandas med svängiga the Cure-ekon när Billie the vision and the dancers spelar på Klubb phone me på onsdagskvällen.

Annons

  • Musik/ Billie the vision and the dancers
  • Klubb Phone me, Marianns saloon, Falun
  • 30/5
  • publik: ca 250

Som ett cirkussällskap med en skön mix av glittriga kostymer, nätstrumpbyxor, kladdig make-up och håriga ben drog sju musiker starka Malmöbandet Billie the vision and the dancers igång vårens sista Klubb phone me-fest på Marianns Saloon i onsdags.

På den minimala scenen ryms bland annat trumpet, två gitarrer, tamburin, percussions, fiol och sång. Och det infinner sig en rusigt euforisk indiepop-glädje i rummet från den sekund bandet slår an det första ackordet. Så gott som alla kan sjunga med i varenda låt.

Jag har spelat Billie the vision and the dancers musik om och om igen dagarna innan konserten. Först för att lyssna in mig, sedan för att lyssna in mig rikitgt, riktigt ordentligt, och slutligen för att jag har fått abstinens. Det här är ju hur bra som helst! Trallvänliga sommarängsgitarrer och halvknäppa texter om Pablo, Lilly och fruarna i Desperet housewifes blandas med svängiga the Cure-ekon. Allt görs i Belle & Sebastians musikskoleanda och på scenen blir kollektivkänslan starkare än någonsin.

Jag oroades lite över Lars Lindquists sång. Genren förlåter visserligen en hel del darrig falsksång men studioinspelningarna ger prov på ganska själlös sådan. Live är det dock inga problem. En sminkad Lars i kvinnokläder leder kompisgänget genom låt efter låt med säker stämma. Visst har han fortfarande problem att hålla tonen ibland men med i sammanhanget är det helt okej.

Publiken verkar gilla de dansanta numren allra bäst. Själv tycker jag att Overdosing with you där Lars Lindqvist sjunger duett med Fia Janninge (hon ersätter Hello Saferide som annars gör ett gästspel på låten på senaste skivan) kröner en värdig avslutning på en smakfullt komponerad Klubb Phone me-vår.

Mer läsning

Annons