Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

5000 till Rockstad:Falun

/

5000 besökte festivalen på Lugnet. Nu väntar tuffa tider för Rockstad:Falun.
– Vi var förberedda på att kunna ta in minst det dubbla från förra året, säger Krister Lindholm.

Annons

Förra året köpte 4500 personer biljett till Rockstad: Falun. I år hade man kunnat ta minst det dubbla eller ännu fler. I kalkylerna fanns åtminstone en förhoppning på ett par tusen fler besökare än förra året. På Rockstad: Falun är man nöjda med festivalen men inser att det kan bli tufft framöver.

– Ja, det blir det, absolut. Vi spände musklerna rejält för att markera i år. Vi får se hur det går de närmaste månaderna och vänta in fakturor och sådant. Men vi lär inte tjäna några pengar i alla fall, säger Krister Lindholm.

Han berättar att man oavsett de ekonomiska slutresultaten redan i detta nu planera för festival nästa sommar.

– Vi sade det i går, jag och Jonte Samuelsson som är festivalchef, att vi kör. Vi började planera redan nu medan vi fortfarande är på plats.

I övrigt rapporterar Krister Lindholm om en lyckad festival utan bråk eller allvarligare incidenter. Nyheten för i år; den egna festivalcampingen i Åsbobackarna blev en hit, menar han.

– Ja, och ryktet om campingen kommer nog att sprida sig. Vi behöver nog ett år till för att pränta in i folk att det här är en kul grej som man ska åka på. Det tar tid att jobba upp en musikfestival.

Mer läsning

Annons