Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musik i sommarkväll i Svärdsjö

Musik i sommarkväll i Svärdsjö kyrka den 14 juli bjöd på musik med duon Sofie Norling och Daniel Svensson på sång och gitarr.

Sofie Norling och Daniel Svensson, från Norrala respektive Stockholm, är två frilansmusiker som under sommaren gör turnéer i Mellansverige.

Efter att kyrkväktare Nils-Erik Eriksson låtit Svärdsjö kyrkas mäktiga klockor ljuda över bygden hälsade kyrkvärden Berit Nilsson alla välkomna varefter musikerna inledde med Sommarpsalmen i jazztappning och Charles Chaplins kända schlager Smile.

Flera låtar serverades såsom Summertime och Cheek to cheek. Daniels spännande komp på gitarr med skickligt färgade harmoniseringar och Sofies tvärsäkra toner blev en helhet som fyllde kyrkans valv.

Berit höll en andakt över Psaltarpsalmen 15, en psalm sjöngs till orgelkomp av Walters Börje. Sofie berättade om sitt ärvda sångintresse från sin mor och mormor i Hälsingland, och kvällen fortsatte med två sånger ur Sofies egna kompositioner samt variation på psalmen Den blomstertid.

Berit tackade med varma ord och vackra blomster för en minnesrik kväll. Besökarna applåderade fram ett extra nummer i form av At last av Mack Gordon. Flera av åhörarnas nämnde ”skönt att få höra levande musik och se artisterna live och inte bara på nätet”!

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel