Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musik i Dalarna ny huvudman för Dalecarlia Music Awards

Musik i Dalarna blir ny huvudman när Dalecarlia Music Awards ska arrangeras för tredje året den 24 mars, denna gång på Magasinet i Falun . Projektledare Jonas Martinsson tror på hög konkurrens i de olika priskategorierna.
– Det har släppts extremt högkvalitativa produktioner under året, säger han.

Nominera dina favoriter från Dalarnas musikliv 2015 här.

Dalecarlia Music Awards startades för att uppmärksamma och visa upp styrkan och bredden i Dalarnas Musikliv. Vem som ska hålla i Dalarnas egen musikgala har dock varit lite fram och tillbaka sedan starten för två år sedan. Förra året var den nära att ställas in men ägde tillslut rum på Galaxen i Borlänge med stöd av kommuner, regionen och andra sponsorer.

Nu är det klart att länsmusiksorganisationen Musik i Dalarna blir ny huvudman för musikgalan med samarbetspartners Studiefrämjandet, Bilda, Sensus, Vuxenskolan, Medborgarskolan, Folkuniversitetet samt mediepartnerna DT och Sveriges Radio Dalarna P4.

– Vi blev tillfrågade om vi skulle kunna tänka oss att gå in och vara huvudman. Det här är ett samarbete med många parter, framför allt alla studieförbunden, och då är det skönt för de iblandade att någon kan gå in och lägga strukturen för det här, säger Karin Holdar, länsmusikchef på Musik i Dalarna.

Dalecarlia Music Awards kommer att arrangeras den 24 mars i Magasinet i Falun. Projektledare för galan blir Jonas Martinsson som jobbar på Musik i Dalarna som kommunikatör för Musikteaterprojekt Barn & Unga.

– Jag kan ärligt säga att vi har lite mer begränsade ekonomiska medel för galan det här året jämfört med tidigare. Men vi kommer liksom ändå slå på stort. Det kanske är fel att säga att det är Dalarnas egen Grammisgala, men grundtanken är väl att det ska gå till på det sättet, säger Jonas.

Galan delar ut pris i sammanlagt tretton kategorier som bland annat årets album, årets låt, årets producent och juryns specialpris. Ett nyinstiftat pris för i år är Årets akustiska.

– Det kan bli lite vad som helst. Det kan vara en solist, en arrangör eller dirigent. Vi får se, säger Jonas.

Nomineringarna bestäms av en jury bestående av auktoriteter i Dalarnas musikliv men allmänheten ombeds att hjälpa till att nominera sina favoriter antingen på dt.se eller DMA:s hemsida.

– Hjälp oss att nominera så att ingen blir glömd, säger Jonas och menar vidare att en gala som denna är viktig för att hylla Dalarnas musikliv.

– Det finns ju en befintlig, fenomenalt rik musikindustri i Dalarna som måste lyftas och visas upp så att ingen blir glömd i detta. Så egentligen av den enkla anledningen att visa på det otroliga musikliv som finns här. Det är inte bara artister och grupper utan också alla bakom som låtskrivare och ljud- och ljusfirmor. Vi har en väldigt välfungerande musikindustri här som långa loppet generar mycket skattepengar tillbaka till vår region. Det är viktigt.

Här kan du nominera till Dalecarlia Music Awards 2016

Läs också:

Så blir Dalecarlia Music Awards 2016

Så var andra upplagan av Dalecarlia Music Awards

Vinnarna i Dalecarlia Music Awards 2015