Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Museet överväger att lämna samarbete

I början av året tog Föreningen Biljettkassan över driften av Biograf- & TV-museet i Säter. Nu har föreningen lämnat en skrivelse med fyra punkter som föreningen vill ska genomföras.
– Annars orkar vi inte fortsätta utan lämnar samarbetet, skriver föreningen.

Föreningen Biljettkassans skrivelse till kommunstyrelsen har rubriken "Nu gör vi så här med Biograf- & TV-museet:" och följs av följande fyra punkter.

"• 1. Säters kommun avför 29 000-kronorsfrågan från dagordningen.

• 2. Föreningen Biljettkassan får skriftligt på att föreningen får efter eget skön disponera sin årliga ersättning enligt avtal för drift av museet. (...) Samt - och inte minst - att föreningen får spara pengar från ett år till ett annat att använda för kommande planerade utgifter för museets bästa.

• 3. Inom det fastighetsbestånd under vilket Yxfabriken sorterar finns enligt uppgift från fastighetschefen en årlig underhållsbudget om 4,5 miljoner kronor. Av dessa pengar avsätter museets ägare Säters kommun 250 000 kronor att användas till museets färdigställande. Föreningen skjuter i sin tur till samma summa, det vill säga 25 000 kronor. Året som avses är 2013.

• 4. Museet stängs i november 2012 och återöppnar i sin nyfunna skepnad i maj 2013. Ny museiföreståndare börjar fasas in på halvtid samtidigt."

Föreningen Biljettkassan avslutar sin skrivelse med dessa ord: "Om ovanstående punkter inte är möjliga att genomföra varken orkar eller förmår vi som så här långt drivit museet fortsätta utan lämnar samarbetet."