Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mupparna i Gustafs har firat julfest

I mer än 15 år har de samlats varje fredag på Gustafs café. I början var de bara fem-sex personer och kallades Kyrkans Muppar. Nu är det alltid mer än tjugo pensionerade män som samlas en timme i veckan för att fika tillsammans och lösa världsproblem.

Annons

När julen närmar sig bjuder man in fruar och närstående till en extra fest i Gustafs församlingsgård. I måndags gick den festen av stapeln med nästan femtio deltagare.

Festen började med att Rune Johansson, Mupparnas ledare, ringde in advent- och jultiden med en jättestor Gustafs-pingla. En jultrio spelade och sjöng julsånger och jazzlåtar.

Årets jultallrik kom från ICA Sellnäs. Ett Gustafs korv-lotteri såldes till förmån för ett skolprojekt i Gambia, som Gemytliga Gubbar stöder med pengar varje år

Mupparnas V 75-general Kjell Berglund ser också till att travvinstpengar förmedlas till projektet. Festen avslutades med att Nisse Mauritzson läste Viktor Rydbergs dikt ”Tomten” samt att Sture Lundqvist berättade om den märkliga Födelsekyrkan i Betlehem och dess tillkomsthistoria.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel